De senaste åren har restaurangkulturen i Stockholm riktigt blomstrat upp. Det är nya,
trendmedvetna restauranger med spännande kök. Nästan minst lika viktig som den
kulinariska upplevelsen är numera inredningen.
Rolfs Kök var en av de första i Stockholm med en totaldesignad restaurang, signerad Jonas
Bohlin. Sedan har många följt efter, nu senast relanserade Berns Salonger med design och
interiör från Londonbaserade Terence Conran.
Stockholm har ett flertal restauranger med en stjärna i nobla och ärevördiga Guide Michelin,
såsom till exempel Grands Franska Matsal, Fredsgatan 12, Paul & Nobert, Operakällaren och
Wedholms Fisk. De stjärnbeströdda restaurangerna är väl värda ett besök. Ett tips är att pröva
lunchmenyerna, vilka oftast brukar vara mycket prisvärda.
Många restauranger serverar mat influerad från en mängd olika länder och traditioner. Det
kallas "crossover", och kan innebära mycket spännande och oväntade kombinationer. Det
finns något för alla smakriktningar.