Mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat.

Fortsättning: Kalvdans


skrivet den 07 sep av Admin, klockan:15:37
Den äldre damen berättade sedan för mig att kalvdans är något som ibland även kallas för råmöjlkpannkaka beroende på var i Sverige man befinner sig. Detta är alltså som en ugnspannkaka skulle man kunna säga fast att den är gjord på råmjölk vilket alltså är den allra första mjölken som kon har direkt efter att den har fått kalvar. Den här mjölken ska alltså vara mycket proteinrik och den kokar man sedan tillsammans med bland annat olika kryddor tills den stelnar och till slut så får man alltså den här efterrätten. Jag vet inte om det ens längre går att köpa kalvdans någonstans eller inte. Det finns säkert en och annan som gör det själv som har kor och så vidare men jag tror nog att detta är en rätt som är på väg att dö ut. Vad tror ni? Skulle ni vilja prova detta?

Just nu värderat 3.0 av 15 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt